Scandalul ironizării românilor din Italia: Ce spun realizatorii emisiunii despre acuzaţiile de rasism

Postat la 14 noiembrie 2011 10 afişări

Realizatorii emisiunii "Lo Zoo", de la postul italian Radio 105, susţin, într-un comunicat, că materialele difuzate nu ar trebui să ofenseze pe nimeni, dat fiind că este vorba de o pură "satiră", subliniind că românii nu sunt ironizaţi în niciun fel, ci doar " ţiganii".

"Personajul Zlatan există de peste doi ani! Este vorba de ironizarea ţiganilor. Nimeni de la emisiunea Lo Zoo nu are nimic împotriva românilor sau în general a străinilor. Emisiunea Lo Zoo este o parodie la adresa mafioţilor italieni, sunt glume despre homosexualitate, despre DJ-ii de culoare, despre milanezii lăudăroşi, despre cei din sud şi despre lumea politică!! Este vorba de pură satiră, nimic mai mult!! Nu este în niciun caz rasism sau vreo intenţie de a jigni pe cineva!", afirmă realizatorii emisiunii într-un comunicat postat pe Facebook.

În plus, potrivit postului de radio, comunitatea românilor nu doar că nu a fost ofensată în niciun fel, ci nici măcar nu se simte vizată. "Nu românii sunt furioşi, ci jurnaliştii. (...) Am mulţi prieteni români şi chiar romi sinti care sunt fani Zlatan. Eu parodiez comportamentele unor persoane din Est, dar în niciun caz nu ironizez o întreagă comunitate. Emisiunea Lo Zoo este un program de satiră şi parodiem anumite probleme din Italia. (...) Zlatan nu va muri niciodată", precizează Alan Caligiuri, realizatorul emisiunii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
"Lo Zoo",
Radio 105,
emisiunii
/actualitate/scandalul-ironizarii-romanilor-din-italia-ce-spun-realizatorii-emisiunii-despre-acuzatiile-de-rasism-8971584
8971584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.