SCANDALUL de spionaj SUA - UE: Viviane Reding şi secretarul american al Justiţiei au discutat despre programul de supraveghere NSA

Postat la 19 noiembrie 2013 32 afişări

Vicepreşedinta Comisiei Europene (CE) Viviane Reding şi-a exprimat satisfacţia faţă de o "întâlnire pozitivă şi constructivă" luni cu secretarul american al Justiţiei pe tema interceptării de către a serviciile americane de spionaj a comunicaţiilor în Europa.

SCANDALUL de spionaj SUA - UE: Viviane Reding şi secretarul american al Justiţiei au discutat despre programul de supraveghere NSA

 "Ne-am angajat să avansăm rapid în negocierile referitoare la un acord privind protecţia datelor care să fie semnificativ şi coerent", a declarat presei la finalul acestei reuniuni, la Washington.

Comisarul european însărcinat cu afacerile judiciare a vorbit despre un "semnal foarte puternic de restaurare a încrederii" între cele două continente, care s-a "evaporat" în decursul ultimelor luni de dezvăluiri despre interceptarea comunicaţiilor cetăţenilor europeni de către Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA).

Reding a precizat că a fost pentru "prima dată" când secretarul american al Justiţiei Eric Holder a admis că există "probleme" în Europa cu privire la acest caz ce afectează relaţiile dintre Washington şi o serie de aliaţi europeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scandalul-de-spionaj-sua-ue-viviane-reding-si-secretarul-american-al-justitiei-au-discutat-despre-programul-de-supraveghere-nsa-11705944
11705944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.