Satul din Romania care este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume dupa ce a castigat concursul Best Tourism Villages

Autor: Cosmin Pirv Postat la 20 decembrie 2022 780 afişări

Satul din Romania care este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume dupa ce a castigat concursul Best Tourism Villages

Satul Răşinari din judeţul Sibiu este marele câştigător al României în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei mondiale „Best Tourism Villages”, a anunţat marţi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Potrivit unui comunicat al MAT, odată cu obţinerea titlului de „Best Tourism Village”, Răşinari devine membru al reţelei Organizaţiei Mondiale a Turismului, creată pentru a facilita schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici între satele care deţin aceeaşi distincţie, dar şi cu cele incluse în Programul Upgrade, respectiv satele care au ajuns în etapa mondială a concursului, dar nu au îndeplinit toate criteriile pentru a fi selectate.

Reţeaua include experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Totodată, Răşinari va putea fi oferit drept exemplu în documentele de politici elaborate de OMT, iar în cadrul evenimentelor internaţionale va beneficia de promovare şi recomandări.

Criteriile care au stat la baza selectării câştigătorilor sunt: resursele culturale şi naturale din destinaţie, promovarea şi conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, socială şi a mediului, dezvoltarea turismului şi integrarea lanţului valoric, guvernanţă şi prioritizarea turismului, infrastructura şi conectivitatea, sănătatea, siguranţa şi securitatea, precum şi fotografiile şi videoclipurile de prezentare.

„Răşinari este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume! Nu o spunem noi, ci specialiştii Organizaţiei Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaştere în cadrul competiţiei «Best Tourism Villages». Distincţia ne onorează, ca ţară, şi reprezintă încă o dovadă a potenţialului extraordinar pe care îl are România turistică. Doresc să felicit administraţia locală a satului Răşinari, precum şi pe locuitorii săi, pentru felul în care au ales să valorifice bogăţia culturală şi naturală a zonei, dar şi pentru angajamentul dedicat sustenabilităţii – criterii care, de altfel, au contribuit la câştigarea acestui titlu, pe plan internaţional”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

În etapa mondialăp a concursului au mai ajuns satul Ciocăneşti din judeţul Suceava şi Biertan din judeţul Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
răşinari,
best tourism villages,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.