Şapte persoane, arestate în Republica Moldova pentru contrabandă cu uraniu

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 09 decembrie 2014 55 afişări

Şapte persoane au fost arestate în Republica Moldova pentru contrabandă cu uraniu, într-o investigaţie la care au participat şi agenţi ai Biroul Federal de Investigaţii (FBI), relatează presa de la Chişinău.

Potrivit Pro Tv Chişinău, cele şapte persoane arestate făceau parte dintr-o grupare organizată, iar substanţele radioactive ar fi fost aduse ilegal din Rusia, în ianuarie.

În urma investigaţiei desfăşurate timp de mai multe luni de poliţiştii de la Chişinău şi agenţii FBI, au fost reţinute şapte persoane, inclusiv liderul grupării, în vârstă de 75 de ani. Persoanele reţinute sunt originare din Chişinău, Orhei şi Edineţ. Unul dintre membrii grupării se află la închisoare după ce a fost condamnat pentru o altă infracţiune comisă, iar trei persoane sunt date în urmărire.

O parte dintre membrii grupării ar avea studii în chimie, iar alţii ar fi fost militari, menţionează Pro Tv Chişinău. Poliţia a confiscat 200 de grame de uraniu şi un kilogram de mercur. Suspecţii cereau 8.000 de euro pentru un gram de uraniu.

În 2011, poliţia din Republica Moldova a mai dejucat o tentativă de transportare a uraniului prin Republica Moldova, iar în acest caz au fost reţinute şase persoane. De asemenea, în 2010 două kilograme de uraniu de contrabandă au fost descoperite într-un garaj din Chişinău.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
URANIU,
CONTRABANDĂ
/actualitate/sapte-persoane-arestate-in-republica-moldova-pentru-contrabanda-cu-uraniu-13711732
13711732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.