România, Grecia şi Bulgaria vor să construiască o infrastructură regională de gaze

Autor: Carol Dan Postat la 09 decembrie 2014 46 afişări

România, Grecia şi Bulgaria vor să colaboreze pentru dezvoltarea unei infrastructuri regionale de gaze de gaze naturale, semnând marţi un acord în acest sens.

Acordul de cooperare a fost semnat la Bruxessels de miniştrii Energiei din cele trei state.

În februarie 2011, Consiliul European a decis ca fiecare stat membru al Uniunii Europene să aibă cel puţin două surse de gaze naturale şi electricitate până în 2014, pentru a contracara eventuale opriri ale livrărilor din Federaţia Rusă.

România nu are încă o conexiune a reţelei de gaze cu Bulgaria, deşi există de mai mulţi ani un proiect de construcţie a unei conducte între Giurgiu şi Ruse. Conducta de gaze, investiţie de circa 24 milioane euro, ar urma să fie finalizată până în 2016.

Sistemul de gaze al României este conectat cu cel al Ungaria şi al Republicii Moldova, însă eventuale opriri ale importurilor din Rusia nu ar putea fi compensate prin aceste două ţevi, întrucât din Ungaria se importă cantităţi nesemnificative de gaze, iar conducta cu Republica Moldova este destinată exporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GAZE,
COOPERARE,
/actualitate/romania-grecia-si-bulgaria-vor-sa-construiasca-o-infrastructura-regionala-de-gaze-13710527
13710527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.