Samsung rămâne liderul pieţei globale de smartphone-uri, cu 59 mil. unităţi vândute în trimestrul 2

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 05 august 2021 80 afişări

Compania sud-coreeană Samsung şi-a păstrat şi în al doilea trimestru din 2021 fotoliul de lider al pieţei globale de smartphone-uri, cu 59 de milioane de unităţi livrate, în creştere cu 9,3% faţă de anul anterior, conform datelor IDC.

Samsung rămâne liderul pieţei globale de smartphone-uri, cu 59 mil. unităţi vândute în trimestrul 2

Compania sud-coreeană Samsung şi-a păstrat şi în al doilea trimestru din 2021 fotoliul de lider al pieţei globale de smartphone-uri, cu 59 de milioane de unităţi livrate, în creştere cu 9,3% faţă de anul anterior, conform articolelor IDC . Locul doi este ocupat de Xiaomi, cu 53,1 milioane de unităţi livrate, şi o creştere de 86,6% faţă de anul precedent, iar locul trei de Apple, cu 44,2 milioane de unităţi, un plus de 17,8% faţă de anul anterior.

Locul patru este ocupat de Oppo - 32,8 milioane de unităţi (plus 37%) şi viu - 31,6 milioane de unităţi (plus 33,7%). Conform informaţii prezentate de o altă companie de cercetare, Strategy Analytics, Xiaomi a devenit pentru prima dată în trimestrul 2 liderul pieţei de telefon inteligent din Europa cu o cotă de 25%, în context în care livrările de smartphone-uri din Europa au înregistrat o creştere anuală puternică, de 14%, până la 50 de milioane de unităţi.

„Pieţele europene de smartphone-uri au avut un trimestru de creştere puternic determinat de redresare situaţiei economice, ce a urmat prăbuşirii din 2020. Cea mai importantă noutate a acestui trimestru este Xiaomi, care apare pentru prima dată ca producător numărul unu în ceea ce priveşte livrările de telefoane mobile inteligente. Xiaomi a livrat aproape 13 milioane de unităţi pe continent şi a luat astfel locul liderului clasamentului, Samsung. Xiaomi a cunoscut un mare succes în Rusia, Ucraina, Spania şi Italia ”, a declarat Boris Metodiev, director asociat la Strategy Analytics.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lider,
piata,
smartphone,
samsung

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.