Salvată din gunoi, o pisica din Rusia a aterizat într-un fotoliu de ministru

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 decembrie 2020 283 afişări

Când un muncitor de la o fabrică rusă de sortare a deşeurilor a salvat o pisică de la o moarte iminentă, nu avea nicio idee că aceasta va ajunge să deţină un titlu onorific şi să tragă un pui de somn în scaunul unui oficial guvernamental, relatează Reuters.

Salvată din gunoi, o pisica din Rusia a aterizat într-un fotoliu de ministru

Camerele de supraveghere ale uzinei din Ulyanovsk, un oraş situat la aproximativ 700 km sud-est de Moscova, l-au arătat luni pe muncitorul Mikhail Tukash luând o pungă albă de plastic de pe bandă rulantă şi deschizând-o, pentru a descoperi o pisică în interior.

„Am simţit ceva moale în pungă”, a declarat Tukash pentru tabloidul Moskovsky Komsomolets. "Am rupt uşor punga şi am văzut doi ochi privindu-mă".

Salvarea pisicii, difuzată la televizor şi pe reţelele de socializare, a făcut din pisoi o celebritate locală, acesta fiind adoptat de ministerul mediului al regiunii Ulyanovsk şi, neoficial, deţinând funcţia de ministru adjunct al mediului.

"Pisica a fost la un pas de moarte", a declarat ministerul miercuri. "Un pic mai mult şi ar fi ajuns în separatorul de gunoi."

Imagini de la minister au arătat pisica trăgâmd un pui de somn într-un scaun în biroul ministrului mediului Gulnara Rakhmatulina şi explorând noua sa casă.

Ministerul a anunţat un concurs la nivel naţional pentru a alege un nume pentru pisoi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pisoi,
minister,
salvare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.