Salariul mediu la ANAF, dublu faţă de restul funcţionarilor publici

Postat la 17 mai 2016 426 afişări

Salariul mediu la ANAF, dublu faţă de restul funcţionarilor publici

În anul 2014, salariul mediu brut la nivelul Agentiei Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost 4.954 lei, mai mult decât dublu faţă de nivelul Agentiei Naţionale a Functionarilor Publici, unde salariul mediu este de 2.300 lei, se arată într-un proiect de Hotărâre a Guvernului privind concursurile de angajare în ANAF.

Date fiind costurile salariale din ANAF, se estimează că, pe parcursul unui exerciţiu bugetar, cheltuielile ocazionate de organizarea unui concurs de angajare se ridică la 21.338 lei. Anul trecut au fost organizate 4 astfel de concursuri de recrutare la ANAF.

Angajaţii cu cele mai mari salarii din ANAF, conform ultimei raportări ale instituţiei, sunt un referent superior cl.III din Direcţia generală de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne - 19.384 lei şi un expert principal din aceeaşi direcţie - 13.574 lei pe lună.

Preşedintele ANAF nu are un salariu mai mare de 4.697 lei (1.000 euro) pe lună, dar veniturile lui Gelu Stefan Diaconu se rotunjesc până la circa 10.000 euro lunar din calitatea de membru în consiliile de administraţie ale multor companii sau instituţii de stat.

Cititi mai multe pe www.realitatea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/salariul-mediu-la-anaf-dublu-fata-de-restul-functionarilor-publici-15333309
15333309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.