"Să moară şi capra vecinului", "Lasă că merge şi aşa" - expresiile care îi descriu pe români

Postat la 07 decembrie 2011 28 afişări

Nici jumătate dintre români nu spun despre ei că sunt patrioţi, dar cred că sunt ospitalieri, descurcăreţi, generoşi, harnici şi cârcotaşi, expresiile care îi descriu cel mai bine fiind "A face haz de necaz" şi "Să moară şi capra vecinului" rezultă dintr-un studiu.

Studiul "Patriotismul la români" arată că doar 41 la sută pot spune despre ei ca sunt patrioţi, la nivel declarativ, cei mai patrioţi fiind românii din Banat (unde 60 la sută se pot caracteriza în acest mod) şi din Muntenia (50 la sută). Doar opt la sută dintre cei care au fost întrebaţi pot spune că pe români îi defineşte expresia "Sunt mândru că sunt român", iar 18 la sută au fost de acord ca românii sunt caracterizaţi prin zicala "Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-i în ţara mea".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
romania,
viata,
gandire,
valori
/actualitate/sa-moara-si-capra-vecinului-lasa-ca-merge-si-asa-expresiile-care-ii-descriu-pe-romani-9036838
9036838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.