S&P a retrogradat Cipru cu o treaptă, în categoria "extrem de speculativ"

Postat la 22 martie 2013 17 afişări

Agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a retrogradat Cipru cu o treaptă, de la CCC+ ("risc substanţial") la CCC ("extrem de speculativ"), ca urmare a crizei bancare care afectează ţara.

S&P a retrogradat Cipru cu o treaptă, în categoria "extrem de speculativ"

 Uniunea Europeană a acordat Ciprului termen până luni să respecte condiţiile pentru deblocarea unui pachet de împrumuturi externe. În caz contrar, băncile ţării ar pierde accesul la lichiditate de urgenţă de la Banca Centrală Europeană, situaţie care probabil ar împinge instituţiile de credit în faliment, iar Cipru în afara zonei euro, potrivit Bloomberg.

Un acord încheiat la sfârşitul săptămânii trecute de Cipru şi statele din zona euro a fost respins categoric de Parlamentul de la Nicosia, întrucât statul ar fi trebuită să obţină 5,8 miliarde de euro din taxarea depozitelor pentru a primi împrumuturi de 10 miliarde de euro de la statele din uniunea monetară.

"Considerăm că în absenţa unei surse alternative de capital şi finanţare pentru stat, creşte riscul", se arată într-un comunicat al S&P

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-p-a-retrogradat-cipru-cu-o-treapta-in-categoria-extrem-de-speculativ-10683723
10683723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.