S-au născut Statele Unite ale Rusiei. Cum comentaţi?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 octombrie 2011 51 afişări

După reflecţia premierului rus Vladimir Putin, din august, că ar fi necesară o "cvasi-Uniune Europeană" compusă din fostele state ale URSS, o parte dintre statele respective au trecut la fapte.

La Sankt-Petersburg a fost semnat tratatul de constituire a zonei de liber schimb a Comunităţii Statelor Independente (CSI), la care au aderat şapte state ale CSI - Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Rusia şi Tadjikistan. N-au aderat trei state - Azerbaidjan, Uzbekistan şi Turkmenistan.

Tratatul, care va desfiinţa imediat sau progresiv taxele de import şi export pentru o largă categorie de bunuri, ar putea intra în vigoare chiar din ianuarie 2012, a anunţat premierul ucrainean Mikola Azarov, citat de RIA Novosti, iar acum e în studiu posibilitatea ca Rusia şi Ucraina să treacă la folosirea rublei ruseşti în tranzacţiile bilaterale.

Trei dintre membrii CSI - Belarus, Kazahstan şi Rusia - au format deja o uniune vamală în cursul acestui an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-au-nascut-statele-unite-ale-rusiei-cum-comentati-8893750
8893750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.