S-au extins categoriile de personal implicate în bătălia COVID care primesc bonusul de 2500 de lei

Postat la 27 mai 2020 1462 afişări

S-au extins categoriile de personal implicate în bătălia COVID care primesc bonusul de 2500 de lei

Camera Deputaţilor a decis că toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 vor fi recompensate cu un stimulent de risc de 2.500 de lei, care va fi suportat din fonduri europene

”Toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 vor fi recompensate cu un stimulent de risc de 2.500 de lei, care va fi suportat din fonduri europene, au decis deputaţii. De stimulent vor beneficia, alături de personalul medico-sanitar din spitale, şi medicii de familie, asistentele din cabinete acestora şi personalul paramedical implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în perioada stării de urgenţă.

Legea aprobată vine cu o reparaţie faţă de personalul din sfera asistenţei sociale, indiferent dacă furnizorul de servicii este privat sau public: vor primi 2.500 de lei lunar cei care sunt direct implicaţi în îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a altor grupuri vulnerabile”, arată deputatul PNL Antoaneta Ioniţă.

Ea precizează că vor fi recompensaţi cei care au îngrijit şi au monitorizat pacienţii diagnosticaţi pozitiv şi aflaţi în carantină şi personalul din cadrul direcţiilor de sănătate publică implicat în activităţi de recoltare pentru testare SARS-CoV-2, tratamentul ersoanelor cu risc de infectare, cei care desfăşoară activităţi de inspecţie sanitară, în spaţiile în care a existat cel puţin un caz de coronavirus.

Astfel, personalul din reţeaua de medicină legală, din laboratoarele de analize medicale, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, medicii şi asistenţii medicali din unităţile şcolare care şi-au desfăşurat activitatea prin furnizarea unor servicii de monitorizare a celor aflaţi în carantină vor primi bonusul de 2.500 de lei. Banii sunt asiguraţi din fonduri europene aferente Programului Operaţional "Capital uman" şi se acordă pentru toată perioada stării de urgenţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
personal,
implicare,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.