S-a semnat contractul pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi în Capitală

Autor: Mediafax Postat la 29 decembrie 2022 29 afişări

S-a semnat contractul pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi în Capitală

Primarul general Nicuşor Dan a semnat joi contractul de achiziţie a 100 de noi troleibuze.

„Încă o achiziţie importantă pentru modernizarea mijloacelor de transport în comun pentru Bucureşti: am semnat astăzi împreună cu firma Solaris contractul pentru achiziţia a 100 de troleibuze. Este vorba despre troleibuze de 12 metri care au toate facilităţile: podeaua coborâtă, acces pentru persoanele cu dizabilităţi, wi-fi precum şi sistem de monitorizare GPS. Termenul de livrare este de 22 de luni”, a declarat Nicuşor Dan.

Conform acestuia, troleibuzele au o autonomie de 20 de kilometri, ceea ce înseamnă că la capetele de linie vor avea o mobilitate mai mare pentru a efectua bucla acolo unde nu există fir.

Garanţia oferită este de 300.000 de kilometri de la data recepţiei sau cinci ani.

Primul troleibuz va ajunge în Capitală peste 15 luni, deci la începutul lui 2024.

Aceastea au fost achiziţionate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, valoarea contractului fiind de 290 de milioane de lei, plus TVA.

„În plus faţă de anii trecuţi parcul de mijloace de transport al STB va arăta aşa: 100 de tramvaie moderne achiziţionate, din care au ajuns până în prezent 17, 100 de autobuze electrice pentru care tocmai am atribuit achiziţia, alte 22 de troleibuze pentru care avem finanţare prin PNRR şi sperăm alte autobuze electrice pentru care am depus cerere de finanţare la PNRR”, a mai spus primarul Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
troleibuze,
solaris,
achizitie,
contract

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.