S-a ieftinit petrolul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 mai 2012 17 afişări

După ce a atins la 23 mai minimul din octombrie 2011 încoace (89,90 USD/baril), petrolul şi-a mai revenit un pic la burse, trecând de pragul de 90 USD/baril, pur şi simplu fiindcă investitorii au fost atraşi de ocazia de a cumpăra ieftin.

Comentatorii de profil, care susţinuseră mereu că preţul petrolului nu poate merge decât în sus, continuă să mizeze pe viitoare scumpiri, prezentând ca argumente efectul sancţiunilor UE şi ale SUA contra Iranului şi spectrul blocării de către Teheran a strâmtorii Hormuz. Deocamdată însă, mai puternice decât aceşti factori rămân criza datoriilor şi recesiunea din zona euro, anticipaţiile de încetinire a creşterii pentru economia Chinei, întoarcerea Iranului la negocierile cu marile puteri şi oferta în creştere din Irak şi Libia.

De la 1 până la 23 mai, preţurile petrolului au coborât cu circa 15 dolari pe baril.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
petrol,
titei,
ieftinire,
pret,
baril,
Iran,
Irak,
Libia,
zona euro
/actualitate/s-a-ieftinit-petrolul-9671820
9671820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.