S-a blocat blocarea. De ce blocheaza Israelul colonizarea in teritoriile ocupate

Postat la 17 octombrie 2010 23 afişări

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a propus blocarea colonizarii in teritoriile ocupate, in schimbul recunoasterii Israelului ca “stat al poporului evreu”, un demers respins imediat de palestinieni, care considera ca nu are legatura cu procesul de pace.

Palestinienii au respins in mai multe randuri solicitarile similare ale lui Netanyahu, argumentand ca recunosc Israelul din 1993, dupa un schimb de scrisori intre fostul presedinte OEP, Yasser Arafat, si fostul premier israelian Yitzhak Rabin. Palestinienii considera insa ca recunoasterea "statului evreu" ar fi o renuntare la dreptul de revenire a refugiatilor palestinieni pe teritoriile detinute inainte de crearea Israelului in 1948.

Israelul este supus unor intense presiuni internationale pentru instituirea unui nou moratoriu in legatura cu constructiile din coloniile israeliene.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/s-a-blocat-blocarea-de-ce-blocheaza-israelul-colonizarea-in-teritoriile-ocupate-7482025
7482025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.