Rusia trece la ameninţări în Europa. Cea mai nouă ţară intrată în vizorul lui Putin

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 martie 2022 3197 afişări

Rusia trece la ameninţări în Europa. Cea mai nouă ţară intrată în vizorul lui Putin

Administraţia Rusiei a transmis, joi, Bulgariei, înaintea vizitei secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, să evite furnizarea de armament Ucrainei, avertizând că vor fi afectate în mod durabil relaţiile bilaterale dintre Sofia şi Moscova.

"Aş vrea să îi avertizez pe oficialii bulgari că furnizarea de armament şi muniţie, inclusiv de origine sovietică, naţionaliştilor ucraineni este improbabil să aducă optimism în dialogul bilateral, care oricum este deja deteriorat în acest moment", a declarat ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, conform agenţiei Associated Press.

Avertismentul intervine înaintea vizitei la Sofia a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin. Vizita oficialului american va fi o oportunitate pentru discuţii cu liderii bulgari despre posibila furnizare de asistenţă militară Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse.

Guvernul Bulgariei ezită să trimită armament Ucrainei, potrivit unor surse oficiale citate de presa de la Sofia. În schimb, Bulgaria oferă asistenţă umanitară Ucrainei şi a primit refugiaţi ucraineni, în principal de etnie bulgară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
bulgaria,
sua/ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.