Rusia susţine că inspectorii ONU au ignorat dovezile furnizate de Siria despre atacul de la Damasc

Autor: Ana Borlescu Postat la 19 septembrie 2013 46 afişări

Rusia a acuzat miercuri inspectorii ONU care au anchetat atacul chimic de la 21 august de la Damasc că au ignorat în raportul lor final dovezile concludente care le-au fost transmise de guvernul sirian.

"Aceste dovezi sunt foarte concludente" şi "suntem îngrijoraţi că nu au primit atenţia necesară în raportul" misiunii ONU, a declarat la Damasc Serghei Riabkov, ministrul rus adjunct al Afacerilor Externe, care a ţinut un discurs în engleză şi ale cărui declaraţii au fost traduse de televiziunea rusă.

În timp ce occidentalii acuză regimul sirian, Rusia a declarat de mai multe ori că atacul chimic de la 21 august a fost o provocare realizată de rebeli pentru a suscita o intervenţie militară străină, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Externe Serghei Lavrov.

Dovezile deţinute de autorităţile siriene cu privire la atacul survenit la 21 august la Ghouta, o suburbie a Damascului, "au fost comunicate lui (Ake) Sellstroem, care conduce grupul de inspectori ONU", a declarat Riabkov, după întâlniri cu conducerea siriană.

"Aceste dovezi sunt foarte concludente, sunt compuse din rezultate ale analizelor probelor biologice adunate de la faţa locului", a precizat el.

Acest ansamblu de indicii este "foarte factual" şi nu are "nicio distorsiune politică", a asigurat Raibkov. Experţii ruşi le vor studia îndeaproape, a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SIRIA,
ONU
/actualitate/rusia-sustine-ca-inspectorii-onu-au-ignorat-dovezile-furnizate-de-siria-despre-atacul-de-la-damasc-11357170
11357170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.