Consiliul Director al FMI va discuta noul acord cu România pe 27 septembrie

Postat la 18 septembrie 2013 35 afişări

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional va discuta vineri, în 27 septembrie, scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române privind noul acord stand-by pe o perioadă de doi ani, cu o valoare de circa 2 miliarde de euro, pe care România îl va trata ca înţelegere preventivă.

Consiliul Director al FMI va discuta noul acord cu România pe 27 septembrie

 "Solicităm aşadar aprobarea unui nou Acord Stand-By (ASB) pentru 24 de luni, cu o valoare totală de 1.751,34 milioane DST (aproximativ 2 miliarde Euro, 170 procente din cotă), pe care intenţionăm să îl tratăm ca preventiv. Noul program ASB va susţine programul nostru economic cuprizător pentru perioada 2013-2015 de menţinere a politicilor macroeconomice sănătoase şi a stabilităţii sectorului financiar şi de continuare a reformelor structurale într-un context marcat de incertitudini externe semnificative", se arată în scrisoarea de intenţie transmisă FMI şi aprobată săptămâna trecută de Guvern.

În premieră pentru relaţia România - FMI, scrisoarea de intenţie este semnată atât de ministrul Finanţelor şi guvernatorul BNR, cât şi de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-director-al-fmi-va-discuta-noul-acord-cu-romania-pe-27-septembrie-11352003
11352003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.