Rusia şi Occidentul rămân pe poziţii divergente la Consiliul de Securitate privind Siria

Postat la 18 septembrie 2013 49 afişări

Reprezentanţii celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU şi-au încheiat reuniunea de marţi seara fără vreun rezultat privind o rezoluţie cu caracter coercitiv pentru Damasc, având păreri diferite privind responsabilitatea regimului sirian în atacul chimic.

Rusia şi Occidentul rămân pe poziţii divergente la Consiliul de Securitate privind Siria

 Statele Unite au criticat Rusia pentru că aceasta "înoată împotriva curentului opiniei publice internaţionale şi împotriva faptelor" cu privire la responsabilii de atacul chimic din 21 august, în apropierea Damascului. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki a reiterat declaraţiile diplomaţiei franceze.

Washingtonul şi Parisul sunt convinse de vinovăţia regimului sirian în masacrul chimic, în timp ce Moscova acuză opoziţia siriană.

Americanii şi ruşii au încheiat, sâmbată, la Geneva un acord privind distrugerea arsenalului chimic sirian, dar au opinii divergente privind represaliile împotriva Damascului, în caz că acesta nu-şi respectă obligaţiile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-si-occidentul-raman-pe-pozitii-divergente-la-consiliul-de-securitate-privind-siria-11351402
11351402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.