Google ar putea deţine toate parolele de WiFi folosite de utilizatorii de Android

Autor: Ştefan Stan Postat la 18 septembrie 2013 76 afişări

Google ar putea să aibă acces la parolele WiFi folosite de fiecare utilizator de Android, conform unor rapoarte ale unor avocaţi privaţi, care susţin că parolele sunt salvate pe serverele Google, scrie The Huffington Post.

Google ar putea deţine toate parolele de WiFi folosite de utilizatorii de Android

„Dacă un dispozitiv cu Android (telefoan sau tabletă) s-a logat  pe o reţea Wi-Fi, atunci probabil Google ştie parola. Dacă luăm în considerare câte telefoane cu Android sunt, este foarte probabil ca Google să aibă acces la majoritatea parolelor Wi-Fi din lume”, a declarat Michael Horowitz de la Computer World.

Noile dispozitive cu Android pot să păstreze parolele vechi, datele de la autentificări şi setările aparatelor, din momentul în care utilizatorii şi-au introdus contul şi parola de Gmail. Deşi această caracteristică se poate închide, oprirea ei face utilizatorii să piardă şi alte informaţii importante precum „semnele de carte” (bookmarks).

Raportul despre parole vine într-o perioadă în care utilizatorii sunt foarte sensibili cu securitatea datelor personale. Într-un raport din aprilie, Google a anunţat că guvernul cere companiilor mai multe date decât în trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
folosire,
utilizatori,
android,
parola
/actualitate/google-ar-putea-detine-toate-parolele-de-wifi-folosite-de-utilizatorii-de-android-11350674
11350674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.