Rusia suspendă importurile de porci, bovine şi hrană de origine animală pentru vite din Uniunea Europeană

Postat la 21 martie 2012 11 afişări

Rusia a impus de marţi o interdicţie temporară pentru importurile de porci şi bovine vii din toate ţările Uniunii Europene, iar de săptămâna viitoare va opri şi achiziţiile de hrană de origine animală pentru vite, din cauza răspândirii în spaţiul comunitar a unor viruşi periculoşi.

Agenţia federală de control veterinar a suspendat temporar importurile din UE de vaci, oi, capre şi porci întrucât, în pofida răspândirii virusului Schmallenberg şi a bolii limbii albastre în UE, nu a primit informaţii detaliate din partea autorităţilor europene privind măsurile luate pentru limitarea epidemiilor şi nici rezultatele unor studii ştiinţifice pe această temă, potrivit RIA Novosti. Agenţia şi-a exprimat îngrijorarea privind lipsa controlului asupra exporturilor din partea ţărilor UE şi încălcarea ocazională a normelor veterinare, legate de exporturile de porci în Rusia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaci,
carne,
importuri,
rusia
/actualitate/rusia-suspenda-importurile-de-porci-bovine-si-hrana-de-origine-animala-pentru-vite-din-uniunea-europeana-9419572
9419572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.