Rusia speră că proiectul de rezoluţie privind tăierea finanţărilor SI va fi discutat pe 10 februarie

Autor: Gaidau Ion Postat la 07 februarie 2015 40 afişări

Rusia a depus vineri la ONU proiectul de rezoluţie privind tăierea finanţărilor grupării Stat Islamic (SI), a anunţat ambasadorul rus la Naţiunile Unite, exprimându-şi speranţa că proiectul rus va fi discutat în Consiliul de Securitate pe 10 februarie, relatează Itar-Tass.

"Sper că proiectul de rezoluţie va fi aprobat de Ziua Diplomatului, pe care o sărbătorim în Rusia la 10 februarie. Unii colegi cred că aceasta este posibil", a declarat pentru presă ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin.

Rusia propune tăierea finanţărilor obţinute de SI din vânzări de petrol şi antichităţi sau din plata unor răscumpărări, potrivit unor diplomaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ONU,
RUSIA,
TERORISM
/actualitate/rusia-spera-ca-proiectul-de-rezolutie-privind-taierea-finantarilor-si-va-fi-discutat-pe-10-februarie-13808849
13808849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.