Rusia se înarmează masiv. Moscova a anunţat că în 2016 va adăuga armatei trei noi divizii pe flancul de vest şi cinci regimente nucleare

Postat la 12 ianuarie 2016 239 afişări

Rusia se înarmează masiv. Moscova a anunţat că în 2016 va adăuga armatei trei noi divizii pe flancul de vest şi cinci regimente nucleare

usia va crea în 2016 trei noi divizii militare pe flancul de vest şi va introduce în serviciu cinci noi regimente de rachete strategice nucleare, a declarat marţi, citat de agenţii, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, relatează Reuters în pagina electronică.

Şoigu a făcut acest anunţ în contextul unei reforme - în cadrul căreia Moscova preconizează cheltuieli în valoare de miliarde dolari - a armatei ruse, care efectuează în prezent atacuri aeriene în Siria, după ce a contribuit la anexarea, în 2014, regiunii ucrainene Crimeea.

Şoigu nu a motivat crearea acestor noi divizii, însă a apreciat că va fi una dintre cele mai importante sarcini de anul acesta ale Ministerului Apărării. El a mai anunţat că în 2016 urmează să aibă loc controale la faţa locului în fiecare district militar.

"Principalul nostru efort ar trebui să vizeze consolidarea potenţialului forţelor noastre nucleare strategice şi realizarea programului în domeniul Apărării spaţiale", a declarat Şoigu la această reuniune, citat de RIA Novosti.

"Cinci regimente de rachete, echipate cu rachete moderne, complexe, vor intra în serviciul activ în 2016", a anunţat ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-se-inarmeaza-masiv-moscova-a-anuntat-ca-in-2016-va-adauga-armatei-trei-noi-divizii-pe-flancul-de-vest-si-cinci-regimente-nucleare-14962852
14962852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.