Rusia ar putea împrumuta Ungariei până la 10 miliarde de euro pentru construcţia a două reactoare nucleare

Postat la 15 ianuarie 2014 47 afişări

Rusia ar putea împrumuta Ungariei până la 10 miliarde euro pentru finanţarea construcţiei a două reactoare noi la centrala nucleară din apropierea oraşului Paks, potrivit unei înţelegeri între premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Rusia ar putea împrumuta Ungariei până la 10 miliarde de euro pentru construcţia a două reactoare nucleare

 Cele două reactoare ar urma să fie construite de compania Rosatom, controlată de statul rus. Rosatom construieşte centrale nucleare în ţări precum Bangladesh şi Iran, transmite Bloomberg.

Extinderea va dubla capacitatea centralei de la Paks, a declarat Putin reporterilor după o întrevedere cu Orban la reşedinţa sa din apropierea Moscovei.

Cele două guverne discută, încă, termenii unui împrumut, a afirmat ministrul de Finanţe al Rusiei, Anton Siluanov.

Putin se foloseşte de controlul asupra resurselor energetice pentru a-şi intinde sfera de influenţă în afara statelor foste membre ale Uniunii Sovietice, notează Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-ar-putea-imprumuta-ungariei-pana-la-10-miliarde-de-euro-pentru-constructia-a-doua-reactoare-nucleare-11904579
11904579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.