Rusia a refuzat să împărtăşească FBI toate detaliile pe care le avea despre Tamerlan Ţarnaev

Postat la 10 aprilie 2014 81 afişări

Guvernul rus a refuzat să ofere FBI informaţii despre unul dintre suspecţii în atentatul de la Boston, care ar fi putut conduce la o supraveghere mai strictă a acestuia cu cel puţin doi ani înaintea atacului, potrivit unui raport citat de New York Times, în ediţia electronică.

Rusia a refuzat să împărtăşească FBI toate detaliile pe care le avea despre Tamerlan Ţarnaev

 Oficialii ruşi au transmis FBI în 2011 că suspectul, Tamerlan Ţarnaev, "era un adept al islamului radical şi un credincios înfocat" şi că Ţarnaev "s-a schimbat drastic din 2010 şi se pregătea să părăsească Statele Unite pentru a călători în ţările din regiune pentru a se alătura unor grupuri obscure nespecificate".

Dar după o investigaţie iniţială a FBI, ruşii au refuzat mai multe solicitări de informaţii suplimentare în legătură cu Ţarnaev, potrivit raportului, care ar fi putut permite serviciilor de informaţii să evite atacul.

La momentul respectiv, oficialii credeau că Ţarnaev reprezintă o ameninţare mai mare pentru Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-a-refuzat-sa-impartaseasca-fbi-toate-detaliile-pe-care-le-avea-despre-tamerlan-tarnaev-12448185
12448185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.