Rubrica lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle devine cea mai reclamată din toate timpurile

Autor: Laura Buciu Postat la 20 decembrie 2022 159 afişări

Rubrica lui Jeremy Clarkson despre ducesa de Sussex a devenit cel mai reclamat articol din toate timpurile de către Organizaţia independentă de standardizare a presei, relatează Sky News.

Rubrica lui Jeremy Clarkson despre Meghan Markle devine cea mai reclamată din toate timpurile

Autoritatea de reglementare a declarat că articolul, care între timp a fost eliminat de pe site-ul The Sun la cererea lui Jeremy Clarkson, a primit peste 17.500 de plângeri până marţi la ora 9:00 dimineaţa.

„Vom urma procesele noastre obişnuite pentru a examina plângerile pe care le-am primit. Acest lucru va dura mai mult decât de obicei din cauza volumului de plângeri”, a declarat un purtător de cuvânt al IPSO, adăugând că numărul de plângeri ar putea suferi modificări.

Numărul a depăşit, de asemenea, numărul total de plângeri pe care autoritatea de reglementare a presei le-a primit în 2021, care a fost de 14.355.

Aceasta vine în contextul în care peste 60 de parlamentari i-au scris editorului de la The Sun condamnând rubrica „în termenii cei mai fermi” - după ce prezentatorul a spus că Meghan ar trebui să „defileze goală pe străzile fiecărui oraş din Marea Britanie”.

Scrisoarea înaintată de parlamentarul conservator Caroline Nokes a cerut ca publicaţia să ia măsuri împotriva lui Clarkson.

Aceasta a afirmat că articolul „plin de ură” al fostului prezentator Top Gear despre Meghan Markle a contribuit la un „climat inacceptabil de ură şi violenţă”.

În editorialul său, publicat duminică, acesta a spus că „visează la ziua în care va fi obligată să defileze goală pe străzile fiecărui oraş din Marea Britanie, în timp ce mulţimile scandează "Ruşine!" şi aruncă cu bulgări de excremente în ea”.

Comentariile au fost întâmpinate cu reacţii negative, fiica lui Clarkson, Emily, precum şi multe alte persoane, exprimându-se împotriva lui.

Clarkson a răspuns la reacţiile de respingere printr-o declaraţie, în care a spus că va fi mai atent pe viitor.

În scrisoarea adresată editorului The Sun, Victoria Newton, Caroline Nokes şi alţi parlamentari au cerut ca ziarul să ia măsuri împotriva prezentatorului.

„Suntem îngroziţi de recentul articol scris de Jeremy Clarkson în publicaţia dumneavoastră. În calitate de parlamentari de orice convingere, condamnăm în termenii cei mai fermi limbajul violent şi misogin la adresa ducesei de Sussex, Meghan Markle”, se arată în scrisoare.

„Acest tip de limbaj nu îşi are locul în ţara noastră şi este inacceptabil că s-a permis publicarea lui într-un ziar de mare tiraj. Doamna Markle s-a confruntat cu multiple ameninţări la adresa vieţii sale, ceea ce a necesitat intervenţia Poliţiei Metropolitane”.

Scrisoarea a adăugat că parlamentarii sunt „profund îngrijoraţi de modelul de rol promovat tinerilor bărbaţi şi băieţi” în articol, care ar putea sugera că este „în regulă să foloseşti un limbaj violent pentru a te adresa unei femei cu care nu eşti de acord”.

De asemenea, deputatul SNP John Nicolson le-a scris directorilor executivi ai ITV în urma „comentariilor groteşti”.

În scrisoarea publicată pe Twitter, Nicolson a spus că articolul lui Clarkson a „depăşit limita” şi crede că radiodifuzorul nu ar trebui să fie „lăsat să revină pe ecranele noastre”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jeremy clarkson,
meghan markle,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.