Rubla rusească înregistrează noi pierderi, coborând la minimul ultimelor 10 săptămâni faţă de dolar

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 14 iunie 2023 16 afişări

Rubla rusească înregistrează noi pierderi, coborând la minimul ultimelor 10 săptămâni faţă de dolar

Marţi, rubla a coborât până la un minim al ultimelor 10 săptămâni în raport cu dolarul, în timp ce pieţele ruseşti s-au redeschis după un weekend prelungit, afectate de scăderea preţului petrolului şi aflate sub presiunea riscurilor geopolitice şi a cererii de valută străină, raportează Reuters.

În dimineaţa zilei de marţi, rubla se poziţiona cu 0,5% mai slabă faţă de dolar, la 83,07 unităţi, cel mai scăzut nivel înregistrat din data de 7 aprilie. Moneda rusească a înregistrat pierderi de 0,9% pentru a se tranzacţiona la 89,74 unităţi faţă de euro, un minim al ultimelor şase săptămâni, şi de 0,1% faţă de yuan, tranzacţionându-se la 11,58 unităţi.

Ţiţeiul Brent, un punct de referinţă global pentru principalul element de export al Rusiei, a crescut cu 0,6% la 72,26 dolari pe baril. Preţurile pentru Brent au scăzut brusc de la aproape 78 de dolari în ultimele sesiuni.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rubla,
dolar,
nivel,
minim,
inregistrare,
pierderi,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.