Roşca Stănescu: Apariţia CNA a fost rezultatul unui şantaj, CNA e o instituţie de cenzură şi control

Postat la 08 februarie 2013 8 afişări

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, vineri, că apariţia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în România a fost "rezultatul unui şantaj", care, în timp, a ajuns o instituţie de "cenzură şi de control", situaţie care trebuie să fie rezolvată printr-o nouă Lege a audiovizualului.

Sorin Roşca Stănescu, membru al Comisiei de Cultură din Senat, participă vineri la dezbaterea "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?", organizată de CNA la Palatul Parlamentului.

"Sunt unul dintre cei responsabili de faptul că ziariştii au ştiut şi au avut capacitatea să respingă de-a lungul celor 22 -23 de ani toate tentativele privind introducerea în România a unei legi a presei (...) Sunt, de asemenea, responsabil pentru faptul că, la timpul respectiv, breasla jurnaliştilor a cedat unui şantaj, pentru că, la origine, instituţia CNA a fost rezultatul unui şantaj. Aşa a apărut CNA. Că apoi s-a legitimat, că apoi au apărut şi obligaţiile noastre pe care ni le asumăm şi trebuie să le respectăm faţă de normele Uniunii Europene este altceva.

Dar, în anii '90 (...), s-au exercitat şi de către guvernanţi si de către reprezentanţi ai unor organisme internaţionale să acceptăm şi un organism de control. Şi sunt printre cei responsabili de a fi cedat atunci pentru crearea unei instituţii numită CNA, despre care ne place să vorbim că este o instituţie de control, dar ştim la fel de bine toţi că orice control asupra informaţiei se transformă în cenzură. Trebuie să nu ne ferim să spunem că CNA este, în acest moment, o instituţie de cenzură şi de control", a spus Sorin Roşca Stănescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Roşca Stănescu,
CNA,
cenzură
/actualitate/rosca-stanescu-aparitia-cna-a-fost-rezultatul-unui-santaj-cna-e-o-institutie-de-cenzura-si-control-10550814
10550814
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.