Rompetrol vrea să construiască 30 de benzinării noi în 2013 şi nu exclude varianta achiziţiilor

Postat la 25 decembrie 2012 26 afişări

Rompetrol, al doilea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, spune că ar putea deschide în 2013 circa 30 de puncte de alimentare construite de la zero şi nu exclude varianta unor achiziţii. În toamna acestui an, Rompetrol a anunţat oficial finalizarea programului de in­vestiţii de pe platforma Petromidia care a presupus creşterea capacităţii de proce­sa­re a petrolului de la 3,5 la 5 mil. tone. În total, investiţiile pentru acest obiectiv s-au ridicat la 380 de milioane de dolari.

În România, din zece rafinării câte erau în 1989 mai funcţionează acum doar trei mari unităţi: Petrobrazi, controlată de Petrom, Petrotel Lukoil, aflată în portofoliul Lukoil, şi Petromidia, activul de bază al grupului Rom­petrol, controlat de compania kazahă de stat KazMu­naiGaz. Odată cu finalizarea lucrărilor de extindere de la Petromidia, kazahii au anunţat şi un plan de expansiune important, obiectivul fiind acela de a deschide 350 de noi benzinării în următorii cinci ani în pieţele din regiunea Mării Negre. Circa 150 de staţii ar urma să fie deschise în România, anul viitor reţeaua Rompetrol urmând să crească cu până la 30 de staţii noi.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
rompetrol,
benzinarii,
achizitii,
petrol
/actualitate/rompetrol-vrea-sa-construiasca-30-de-benzinarii-noi-in-2013-si-nu-exclude-varianta-achizitiilor-10410943
10410943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.