Romii sunt şi mai discriminaţi ca urmare a crizei economice - preşedinte Consiliul Europei

Postat la 26 februarie 2013 10 afişări

Minoritatea romă este tot mai discriminată, marginalizată şi abuzată, ca urmare a crizei, iar situaţia s-ar putea agrava în 2014, intrând în vigoare legi mai flexibile privind imigrarea, a apreciat preşedintele Consiliului Europei, Thorbjoern Jagland, într-un interviu acordat pentru AFP.

"Situaţia minorităţilor din Europa este sub o presiune mai mare. Tensiunile sunt în creştere", a spus norvegianul Thorbjoern Jagland, subliniind că ţările nu par a fi pregătite să le facă faţă.

Jagland se află la Geneva ca reprezentant al Consiliului Europei pentru a se adresa marţi cu privire la acest subiect în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

"Când vremurile sunt grele, minorităţile sunt cele care îndură cel mai mult dificultăţile economice, sunt adeseori victimele unor atacuri, (sunt) acuzate de problemele care afectează ţările", a declarat Jagland.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romii,
Consiliu,
criza economica
/actualitate/romii-sunt-si-mai-discriminati-ca-urmare-a-crizei-economice-presedinte-consiliul-europei-10605062
10605062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.