Romanii iubesc fructele. Vezi ce si cat mananca

Postat la 22 iulie 2010 29 afişări

Un studiu efectuat de catre Granini, unul dintre principalii producatori de bauturi racoritoare necarbonatate din Romania, a relevat faptul ca preferintele de consum in materie de fructe se indreapta cu precadere spre mere (79%), urmate de banane si portocale (59%) si kiwi (16%).

Perele, strugurii, grapefruitul, mandarinele si capsunele au inregistrat sub 10% in preferintele respondentilor in materie de consum de fructe.

Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1.053 de persoane din mediul urban din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% prefera sa alature fructele mesei de pranz.

In ceea ce priveste frecventa cu care se consuma fructe, un sfert dintre respondenti aleg sa consume fructe de cateva ori pe zi, in timp ce 27% le aleg o data pe zi. Procentaje apropiate s-au inregistrat in cazul celor care consuma fructe de patru-cinci ori pe saptamana (15%) sau de 2-3 ori pe saptamana (17%).

Si consumul de sucuri de fructe este dominat de aproximativ aceleasi preferinte, respectiv portocale, mix de fructe, piersici si grapefruit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
consum,
fructe,
bauturi,
sucuri,
Granini
/actualitate/romanii-iubesc-fructele-vezi-ce-si-cat-mananca-6669976
6669976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.