Românii ÎNTÂRZIE cu plata ratelor bancare şi a împrumuturilor luate de la prieteni şi familie, dar NU şi cu plata chiriilor

Autor: Silvana Chiujdea Postat la 26 martie 2017 94 afişări

O treime dintre români înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, dar doar 10% ajung în această situaţie în cazul creditelor ipotecare, potrivit unui sondaj realizat de grupul Kruk în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania.

Cercetarea arată că, în cele mai multe cazuri, respondenţii au spus că înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare şi a sumelor împrumutate de la familie şi prieteni. Românii şi germanii înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare într-o proporţie asemănătoare de 34%, respectiv 33%, scrie Ziarul Financiar.

 

În ceea ce priveşte creditele ipotecare, spaniolii se află pe primul loc cu un procentaj de 29%, în timp ce respondenţii din celelalte şase ţări participante la studiu, înregistrează întârzieri cu un procentaj între 10% pentru România şi 17% pentru Germania. Pentru aceste tipuri de plăţi, polonezii înregistrează cel mai scăzut procentaj, doar 2% dintre respondenţi.

 

Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rate,
romani,
imprumut,
chirii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.