Românii, din nou dornici de destinaţii exotice, dar creşte numărul de cereri şi pentru vacanţele personalizabile tip self drive şi cu autorulota

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iunie 2020 163 afişări

Românii, din nou dornici de destinaţii exotice, dar creşte numărul de cereri şi pentru vacanţele personalizabile tip self drive şi cu autorulota

Majoritatea ţărilor au început să aplice măsuri de relaxare pentru a impulsiona economia, iar turismul nu are decât de câştigat. Reprezentanţii agenţiei de turism Eturia spun că în această perioadă primesc socilitări pentru plajele din Oceanul Indian (Zanzibar, Maldive, Mauritius sau Seychelles), dar şi spre cele din Asia, cum ar fi Thailanda, Vietnam sau Indonezia şi Caraibe – Cuba, Barbados, Santa Lucia, Curacao şi Republica Dominicană, iar majoritatea turiştilor aleg să-şi personalizeze vacanţele pentru propriul confort, ţinând cont de noua normalitate din turism.

„Dincolo de sejururi, care cu certitudine în această perioadă sunt vacanţele cele mai râvnite de călătorii noştri după perioada de stat acasă, observăm că şi grupurile mici au succes, cele pentru safari în Namibia şi Africa de Sud, mai ales că acestea implică resorturi remote, în natură, cu număr limitat de persoane ce pot fi cazate în acelaşi timp, în care distanţarea socială primează”, declară Daniela Shah, cofondator Eturia.

Majoritatea rezervărilor pe care compania le are deja sunt pentru perioada de iarnă, pentru Revelion, dar şi pentru primăvara anului următor (inclusiv perioada de Paşte). Reprezentanţii Eturia remarcă şi o creştere a numărului de cereri pentru vacanţele personalizabile pentru self drive şi cu autorulota, opţiune care, spun ei, oferă pe lângă o mai mare libertate şi intimitate, şi posibilitatea de a evita aglomeraţiile.

Daniela Shah spune că, la nivelul agenţiei pe care o reprezintă, turiştii pot beneficia de opţiunea de a modifica gratuit datele de călătorie cu până la 30 de zile înainte de check-in, achitând, eventual, doar diferenţa de tarif pentru noua perioadă aleasă. „Totodată, majoritatea partenerilor noştri ne asigură că vor menţine tarifele pentru vacanţele din perioada următoare, până în 2021, deşi se confruntă cu o creştere a costurilor generată de noile măsuri de prevenţie, pentru că sunt conştienţi că aceasta criză afectează pe fiecare dintre noi, iar industria turismului trebuie restartată cât mai curând”, adaugă ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
perioada,
majoritate,
vacanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.