Românii cu experienţă caută să îşi schimbe locul de muncă. Aplică la câte 6 posturi disponbile

Autor: Laura Buciu Postat la 04 februarie 2021 57 afişări

Aproape 100.000 de români au aplicat la joburi pe BestJobs în luna ianuarie, cei mai mulţi aplicanţi fiind cei care au o experienţă de peste 5 ani şi care aplică, în medie, la şase posturi disponibile în platformă.

Românii cu experienţă caută să îşi schimbe locul de muncă. Aplică la câte 6 posturi disponbile

Aproape 100.000 şi-au căutat job pe BestJobs în ianuarie, aplicând în medie la 6 posturi disponibile în platformă.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care au aplicat la joburi în luna ianuarie, au o experienţă de peste 5 ani de zile (51%) şi au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (34,4%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21,7%).

Prin comparaţie, cei sub 25 de ani au fost mai puţin interesaţi de un nou job la început de an, însă se observă o creştere uşoară comparativ cu ultima lună din 2020.

În continuare, şi în luna ianuarie a acestui an femeile conduc clasamentul, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (54,8%) dintre aplicările la joburi.

Dinamica pieţei muncii a fost vizibilă cu precădere în Bucureşti şi Ilfov, unde au fost înregistrate aproape 300.000 de aplicări, urmate de judeţe precum Timiş (aproape 100.000 de aplicări), Cluj Napoca (cu peste 47.000 de aplicări), Braşov şi Iaşi (cu circa 40.000 de aplicări fiecare).

În ansamblu, candidaţii au căutat joburi în special în domenii precum financiar contabil, inginerie, transporturi, IT&C şi medical & pharma.

Joburile remote, care au putut fi desfăşurate de acasă (work from home), continuă să fie la mare căutare şi în acest an. Astfel, în luna ianuarie s-au înregistrat aproape 60.000 de căutări de job-uri remote şi au fost peste 25.000 de candidaţi care au aplicat la astfel de job-uri, disponibile pe platforma Bestjobs.

Din totalul locurilor de muncă activate în luna ianuarie pe platforma de recrutare Bestjobs, mai mult de jumătate (54%) au fost din categoria white collar, 21% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 25% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna ianuarie de către Enel (cu peste 7.000 aplicanţi), Alpha Bank România (peste 3.000 aplicanţi), Allianz Technology (peste 3.300 aplicanţi), A&D Pharma (peste 2.400 aplicanţi) şi Pepco Retail (peste 2.200 aplicanţi). Pentru trei luni la rând, Enel este angajatorul care a atras cei mai mulţi candidaţi de pe Bestjobs şi conduce inclusiv clasamentul în ceea ce priveşte aplicările directe ale candidaţilor, direct pe pagina de profil a companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
job,
schimbare,
post

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.