România va cumpăra armament american în valoare de 1,25 miliarde de dolari

Autor: Robert Manea Postat la 19 august 2017 124 afişări

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către România a unor sisteme mobile de artilerie cu rachete în valoare de aproximativ 1,25 de miliarde de dolari, a anunţat vineri Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (Defense Security Cooperation Agency), citată de Reuters.

Pentagonul a precizat că a informat joi Congresul Statelor Unite despre posibila vânzare. Lockheed Martin este principalul contractor pentru sistemul de armament.

România şi-a exprimat dorinţa de a achiziţiona până la 54 de dispozitive lansatoare de rachete cu înaltă mobilitate, precum şi servicii şi echipamente conexe, a precizat Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ROMANIA,
armament,
cumparare,
rachete,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.