România şi Bulgaria vor crea un centru comun de informaţii turistice în China

Autor: Departamentul Politic Postat la 24 aprilie 2015 0 afişări

Sistemul de colaborare a fost stabilit, vineri, la Craiova, în şedinţa comună de guvern a celor două ţări, printr-o serie de documente bilaterale.

Pe lista acestor documente figurează Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, în principal prin diminuarea cotelor de impozit pentru veniturile care se impun prin stopaj la sursă (dividende, dobânzi, redevenţe).

De asemenea, un Protocol de Intenţie între Ministerul român al Economiei, Comerţului şi Turismului şi Ministerul Turismului din Bulgaria în domeniul turismului prevede acordarea de sprijin reciproc pentru dezvoltarea de produse turistice comune în domenii specifice, precum turismul balnear, cultural, istoric, agroturism şi ecoturism, turism religios, gastronomic şi alte forme de turism specific, realizarea de evenimente comune pentru prezentarea diferitelor forme de turism în ambele ţări, schimbul permanent de informaţii privind organizarea şi participarea la evenimente internaţionale în scopul promovării produselor turistice comune dezvoltate pentru diferitele pieţe strategice, precum şi pentru crearea unui centru comun de informaţii turistice în China.

A fost semnat şi un Protocol între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Bulgaria privind cooperarea în domeniul radiocomunicaţiilor, care urmează să reglementeze regulile, procedura şi metodele de realizare a comunicaţiilor radio între părţi pentru realizarea cooperării bilaterale.

Comunicaţiile radio se realizează în zona de frontieră de 30 de kilometri de-a lungul frontierei comune de stat româno-bulgare. În baza Protocolului, structurile competente din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor coopera cu omologii din MAI bulgar.

Un Plan de Cooperare între Ministerul Sănătăţii din România, Ministerul Afacerilor Interne din România, reprezentat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Ministerul Sănătăţii din Bulgaria privind cooperarea în domeniul politicii farmaceutice şi situaţiilor medicale de urgenţă prevede schimbul de informaţii cu privire la cadrul legislativ care reglementează organizarea şi funcţionarea sistemului de asistenţă medicală de urgenţă, cooperarea în domeniul formării profesionale a personalului de specialitate, schimbul de experienţă şi sprijinul părţii române pentru implementarea de măsuri de reorganizare a asistenţei medicale de urgenţă din Bulgaria, organizarea şi operaţionalizarea unui proiect pilot pentru intevenţiile transfrontaliere în situaţiile de urgenţă în zona Giurgiu – Ruse şi măsuri pentru extinderea ulterioară a colaborării transfrontaliere, pe baza rezultatelor obţinute prin acest proiect pilot, colaborarea şi schimbul reciproc de informaţii referitoare la cadrul juridic şi politica de achiziţionare şi la metodologiile de stabilire a preţurilor pentru medicamente.

A fost semnată şi o Declaraţie Comună privind intensificarea cooperării regionale în domeniul energiei, care exprimă disponibilitatea părţilor de a sprijini obiectivele strategice europene de creştere a securităţii energetice şi de a contribui la procesul de prioritizare a proiectelor regionale lansat de Comisia Europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNIA,
BULGARIA,
TURISM

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/romania-si-bulgaria-vor-crea-un-centru-comun-de-informatii-turistice-in-china-14151143
comments powered by Disqus
Ratări la mustaţă. Ce tranzacţii nu s-au mai făcut în România şi care sunt motivele? Ratări la mustaţă. Ce tranzacţii nu s-au mai făcut în România şi care sunt motivele?

Dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti. Despre unii însă se povesteşte chiar dacă, de fapt, nu au fost. Nu au mai fost. Aşa s-ar putea descrie povestea unora dintre tranzacţiile care au fost pe cale să fie parafate de-a lungul timpului pe piaţa locală, însă factori neprevăzuţi au făcut ca toate planurile să fie date peste cap, iar mutările să fie ratate... la mustaţă.

vezi continuarea
ZF.ro
Vom ajunge să dăm şi noi ture prin cimitir. Cimitirul economic va fi plin de morţi care nu vor supravieţui crizei Vom ajunge să dăm şi noi ture prin cimitir. Cimitirul economic va fi plin de morţi care nu vor supravieţui crizei
Măsuri fără precedent luate de Kaufland. Angajaţii sunt primii vizaţi
Mediafax
Boris Johnson, depistat pozitiv cu coronavirus: ”M-am autoizolat, dar voi continua să conduc guvernul şi să-mi exercit atribuţiile şi responsabilităţile prin video conferinţă” Boris Johnson, depistat pozitiv cu coronavirus: ”M-am autoizolat, dar voi continua să conduc guvernul şi să-mi exercit atribuţiile şi responsabilităţile prin video conferinţă”
Modelul de declaraţie pe proprie răspundere, necesară pentru a putea ieşi din casă, a fost actualizat şi simplificat. Descarcă de AICI NOUA VARIANTĂ
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie:  "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!" O zi din viata militarilor SMURD, eroi in plina epidemie: "Tati, ai grija de tine, sa nu vii bolnav acasa!"
Jurnal de pandemie. Prof. Dr. Olga Simionescu: As pune corturi mari la granita si as tine acolo lumea in carantina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.