România şi Bulgaria ar putea participa la construcţia unui terminal de gaz lichefiat în Grecia

Postat la 14 martie 2014 29 afişări

Companii din România şi Bulgaria negociază cu distribuitorul de gaze naturale din Grecia, DEPA, participarea într-un proiect care vizează construcţia unui terminal plutitor pentru gaze naturale lichiefiate în portul Kavala, din nordul Greciei.

România şi Bulgaria ar putea participa la construcţia unui terminal de gaz lichefiat în Grecia

 "DEPA nu are capacitatea de a finanţa singură proiectul, acesta va fi multinaţional. În prezent negociem cu companii din Bulgaria şi România privind implicarea acestora în proiect", a declarat directorul operaţional adjunct al DEPA, Spiros Paleoyiannis, citat de portalul elen GrReporter.

Terminalul de regazeificare ar urma să ajungă pe termen mediu la o capacitate de 5 miliarde de metri cubi pe an.

Livrările de gaze naturale către România şi Bulgaria s-ar putea face prin intermediul gazoductelor de interconectare a reţelelor naţionale ale statelor membre UE, a căror construcţie este susţinută cu fonduri europene.

"Evenimentele din Ucraina au demonstrat cât de necesar este un coridor vertical în Europa Centrală şi de Est. Va fi o reţea de interconectori care va fi alimentată de terminalul pentru gaz natural lichefiat existent la Revithousa, de un terminal plutitor, precum şi din conducta TAP", a declarat secretarul general al Ministerului de Afaceri Externe de la Atena, Panagiotis Michalos, la Forumul pentru Energie de la Atena.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-si-bulgaria-ar-putea-participa-la-constructia-unui-terminal-de-gaz-lichefiat-in-grecia-12265811
12265811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.