Rusia ar putea încasa miliarde de dolari dintr-un ajutor al UE, SUA şi FMI pentru Ucraina

Postat la 14 martie 2014 31 afişări

Miliarde de dolari dintr-un eventual ajutor financiar acordat Ucrainei de către UE, FMI şi SUA vor ajunge aproape cu siguranţă în "cuferele" preşedintului rus Vladimir Putin, din cauza unei prevederi bizare în prospectul obligaţiunilor prin care Rusia a împrumutat guvernul de la Kiev.

Rusia ar putea încasa miliarde de dolari dintr-un ajutor al UE, SUA şi FMI pentru Ucraina

 O parte a banilor va ajunge cu siguranţă în Rusia ca plată pentru importurile de energie. Situaţia este însă mai complicată, întrucât acordul dintre cele două ţări privind împrumutul primit de Ucraina la sfârşitul anului trecut permite Rusiei să ceară plata anticipată, dacă Kievul primeşte o finanţare externă masivă, potrivit CNBC.

În decembrie, Putin s-a înţeles cu preşedintele ucrainean de la acel moment, Viktor Ianukovici, asupra unui împrumut de 15 miliarde de dolari. La momentul respectiv nu au fost anunţate alte detalii, decât că Rusia va acorda finanţarea cumpărând în tranşe obligaţiuni emise de partea ucraineană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rusia-ar-putea-incasa-miliarde-de-dolari-dintr-un-ajutor-al-ue-sua-si-fmi-pentru-ucraina-12265796
12265796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.