Coşmarul din inbox

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 martie 2014 1013 afişări

Un angajat oarecare dintr-o corporaţie primeşte sau dă zilnic, în medie, 121 de e-mailuri, iar numărul acestora va creşte în următorii trei ani la 136, managerii şi poziţiile superioare din ierarhii fiind, practic, inundaţi cu mesaje, relevă un studiu al companiei de consultanţă Radicati, citat în presa internaţională. Iar răspunsurile variază, de la scurte mesaje tastate pe mobil la tăcere absolută; ultima situaţie o regăsim în circa o treime din cazuri, relevă un recent articol din Wall Street Journal

Coşmarul din inbox

E-mailul are o istorie de 43 de ani - primul a fost transmis în anul 1971 şi era format din şirul de litere "QWERTYUIOP". Dar acum, ca a devenit o forma esentiala de comunicare - cu un trafic care a explodat de la 5,1 miliarde de mesaje zilnic in 2000 la  294 de miliarde mesaje pe zi în 2012, îi face pe tot mai multi angajati şi executivi să caute căi de a împuţina - sau macar de a controla - lungul şir de mesaje zilnice.

Practica de a trimite cu "cc", larg răspândită, a amplificat şi mai mult problemele, forţând tot mai mulţi oameni să răspundă cât de repede pot la mesaje. Nici măcar vacanţele nu mai sunt, în mod automat, "ieşiri de avarie" - nici nu mai pot fi, din cauza laptopurilor, tabletelor  si telefoanelor inteligente. Si apoi mai e si blestemul spam-ului, care reprezintă între 70% şi 90% din mailurile zilnice, şi care reuşeşte încă să fie mereu cu un pas înaintea chiar şi a celor mai agresive dintre filtre.

Cu totul, statisticile spun că peste 11 ore (28%) din cele 40 de care reprezintă programul de muncă săptămânal, sunt folosite pentru a răspunde la emailuri.

Dar poate că cea mai mare sursă de stres generată de e-mail e pacostea unui Inbox supraaglomerat, în care nu reuşeşti niciodată să menţii ordinea. Iar la mailuri se adauga apelurile telefonice, SMS-urile, Twitter, Facebook şi restul cohortei sociale. Timpuri noi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-devenit-inbox-ul-un-cosmar-pentru-corporatisti-o-treime-dintre-e-mail-uri-sunt-ignorate-12265103
12265103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.