Romania se va baza tot pe utilizarea carbunelui pentru productia de electricitate

Postat la 14 aprilie 2011 19 afişări

Strategia energetica a Romaniei se va baza in continuare pe utilizarea carbunelui pentru productia energiei electrice, a declarat, joi, Tudor Serban, consilier al ministrului Economiei, Ion Ariton.

"Romania se va baza in continuare pe carbune. Bineinteles, costurile vor creste in viitorul apropiat", a aratat Serban, intr-o conferinta organizata de Complexul Energetic Turceni. El a adaugat ca societatile care utilizeaza lignit drept combustibil pentru productia energiei electrice vor investi in eficienta, fara a oferi detalii. Principalul producator de lignit din Romania este Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
productie,
carbune
/actualitate/romania-se-va-baza-tot-pe-utilizarea-carbunelui-pentru-productia-de-electricitate-8156658
8156658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.