Romania s-a imprumutat joi cu 1,3 mld. de euro de pe piata locala

Postat la 25 noiembrie 2010 14 afişări

Ministerul Finantelor Publice s-a imprumutat, joi, pe piata locala cu 1,3 miliarde euro prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, peste valoarea programata de un miliard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

La momentul anuntului licitatiei, vinerea trecuta, Finantele au anuntat ca vizeaza sa plaseze titlurile la o dobanda de 4,5% in euro.

Finantele trebuie sa ramburseze luni, 29 noiembrie, un imprumut de 1,42 miliarde euro, contractat in noiembrie 2009, prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an, la un randament mediu de 4,25% pe an.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a sugerat joi dimineata ca Ministerul Finantelor sa amane pentru saptamana viitoare aceasta licitatie de titluri de stat in euro, intrucat are sumele necesare rambursarii imprumutului in valuta scadent luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
imprumut,
piata locala,
MFP
/actualitate/romania-s-a-imprumutat-joi-cu-1-3-mld-de-euro-de-pe-piata-locala-7749200
7749200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.