România rămâne cu cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, iar economiştii se aşteaptă ca ea să crească în continuare

Postat la 25 februarie 2019 406 afişări

România are cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 3,2% în luna ianuarie a acestui an, mai mult decât dublă faţă de media europeană de 1,5%. Trendul la nivel european este de temperare a inflaţiei, însă România merge contra curentului, rata anuală crescând de la 3% în decembrie, a doua lună consecutivă de scădere.

România rămâne cu cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, iar economiştii se aşteaptă ca ea să crească în continuare

Proiectul de buget este construit pe o inflaţie anuală de 2,8%, însă previziunile analiştilor contrazic previziunile Comisiei de Prognoză.

 

Adrian Codârlaşu, preşedintele CFA România, spune că indicele preţurilor de consum va creşte cu 3,5-4% în 2019, în special din cauza OUG 114, care impune taxe de 2% din veniturile companiilor din energie şi telecom, taxe care se vor vedea în preţurile finale. Creşterea cursului de schimb leu/euro se va resimţi de asemenea în inflaţie.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
inflatie,
romania,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.