România, pe locul 42 în lume şi ultimul loc în UE în TOPUL averilor populaţiei. Care sunt ţările cu cei mai bogaţi locuitori

Postat la 24 septembrie 2013 51 afişări

România se plasează pe locul 42 din 52 de ţări într-un top al activelor financiare nete acumulate de populaţie, cu o medie de 2.327 euro pe locuitor, cea mai redusă din UE, potrivit unui raport prezentat de grupul german de asigurări Allianz.

România, pe locul 42 în lume şi ultimul loc în UE în TOPUL averilor populaţiei. Care sunt ţările cu cei mai bogaţi locuitori

 Datele se referă la averea acumulată până la sfârşitul anului trecut de gospodării private în active financiare, precum conturi bancare, acţiuni sau obligaţiuni, minus datorii.

Astfel, activele financiare nete au crescut cu 0,6% în România anul trecut, cel mai slab ritm din Europa Centrală şi de Est, performanţe similare înregistrând doar Slovenia şi Turcia, se arată într-un comunicat al Allianz.

Faţă de anul 2001, activele financiare ale gospodăriilor din România au crescut cu 18,2% pe an până în 2012, însă evoluţia după anul 2007 este "sumbră", scăderile din 2008 şi 2009 nefiind recuperate până la această dată, notează Allianz.

România consemnează la nivelul anului 2012 active financiare nete cu aproape 28% sub vârful înregistrat în anul 2007, înaintea crizei, potrivit raportului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-pe-locul-42-in-lume-si-ultimul-loc-in-ue-in-topul-averilor-populatiei-care-sunt-tarile-cu-cei-mai-bogati-locuitori-11387055
11387055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.