România ocupă ultimul loc în UE după procentajul utilizatorilor de internet care cumpără online

Postat la 15 octombrie 2013 51 afişări

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) după procentajul utilizatorilor de internet care cumpără online bunuri şi servicii, cu numai 11% din total, în timp ce la nivel european media este mult mai ridicată, de 59%, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat.

România ocupă ultimul loc în UE după procentajul utilizatorilor de internet care cumpără online

 România, Bulgaria (cu 17% dintre utilizatorii de internet), Estonia şi Italia (ambele 29%) ocupă ultimele locuri în rândul celor 28 de state membre UE.

Cele mai ridicate procentaje de cumpărători online sunt înregistrate în Marea Britanie (82%), Danemarca şi Suedia (ambele 79%), Germania (77%), Luxemburg ( 73%) şi Finlanda (72%).

Croaţia, stat care a aderat la UE în acest an, înregistrează o rată de 36%.

Comenzile pentru îmbrăcăminte şi articole sportive, precum şi rezervările pentru călătorii şi vacanţe sunt cele mai frecvente cumpărături online.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-ocupa-ultimul-loc-in-ue-dupa-procentajul-utilizatorilor-de-internet-care-cumpara-online-11516431
11516431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.