Friedrich Nietzsche, sărbătorit de GOOGLE printr-un logo special

Postat la 15 octombrie 2013 36 afişări

Google şi-a modificat, marţi, logoul pentru a-l sărbători pe Friedrich Nietzsche, la împlinirea a 169 de ani de la naşterea celebrului filosof german.

Friedrich Nietzsche, sărbătorit de GOOGLE printr-un logo special

 Noul logo al Google este dedicat lui Friedrich Nietzsche, care a rămas celebru mai ales datorită sentinţei nihiliste "Dumnezeu a murit", considerată a fi o critică la adresa creştinismului.

Friedrich Nietzsche, filosof al culturii, filolog, scriitor, una dintre personalităţile ilustre ale gândirii moderne din secolul al XIX-lea, s-a născut pe 15 octombrie 1844, la Rocken/Lutzen, în Germania, într-o familie de pastori protestanţi, potrivit editurii Humanitas.

După studiile liceale la colegiul din Pforta, urmează cursurile universităţilor din Bonn şi Leipzig, mai întâi la Facultatea de Teologie, apoi la cea de Filologie Clasică, în specialitatea limba şi literatura greacă veche, avându-l ca profesor pe cunoscutul Friedrich Wilhelm Ritschl. Distingându-se, încă din timpul studiilor, ca un strălucit cercetător, Nietzsche este propus de Ritschl pentru catedra de filologie clasică la Universitatea din Basel, post de profesor pe care îl ocupă în 1869, la vârsta de 25 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/friedrich-nietzsche-sarbatorit-de-google-printr-un-logo-special-11514671
11514671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.