Japonia: Un puternic taifun va ajunge miercuri în estul ţării. Centrala de la Fukushima, ameninţată de noi incidente

Postat la 15 octombrie 2013 36 afişări

Un taifun puternic, Wipha, al 26-lea din acest sezon în Asia, va lovi sudul şi estul Japoniei marţi şi miercuri, provocând ploi puternice pe arii extinse, ceea ce generează teama de noi incidente la centrala nucleară avariată de la Fukushima.

Japonia: Un puternic taifun va ajunge miercuri în estul ţării. Centrala de la Fukushima, ameninţată de noi incidente

 Conform Agenţiei de meteorologie nipone, Wipha va atinge sud-estul insulei Hoishu, cea mai mare a arhipelagului japonez, miercuri în cursul dimineţii şi va traversa toată zona de est în timpul zilei.

Acest taifun cu numărul 26, care se va afla marţi dimineaţă la aproimativ 260 de kilometri în estul insulei meridionale Minami-Daitoshima, are dimensiuni mari şi se deplasează cu o viteză de 25 de kilometri pe oră spre nord. Ulterior se va îndrepta câtre nord-est.

Acesta aduce cu sine rafale de vânt ce ating 216 kilometri la oră.

Meteorologii au prevenit că Wipha va provoca ploi puternice în trei regiuni vaste

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taifun,
fukushima,
incidente,
japonia,
amenintare
/actualitate/japonia-un-puternic-taifun-va-ajunge-miercuri-in-estul-tarii-centrala-de-la-fukushima-amenintata-de-noi-incidente-11514644
11514644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.