Romania nu-si mai propune sa adopte euro in 2015

Postat la 25 aprilie 2011 13 afişări

Guvernul a renuntat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru adoptarea monedei euro, reiese din noul program de convergenta, document pe care Executivul urmeaza sa-l transmita Comisiei Europene.

In document nu mai este mentinut, cum era in anii anteriori, angajamentul asumat distinct de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015. Proiectul noului program de convergenta estimeaza doar ca intrarea in ERM-II se va produce "in perspectiva anilor 2013-2014". Inainte de a intra in zona euro, o tara trebuie sa respecte criteriile economice incluse in Tratatul de la Maastricht, respectiv sa se afle timp de doi ani in ERM-2, in cadrul caruia moneda nationala sa fluctueze intr-un intervalul de plus-minus 15% fata de euro.

Mai multi oficiali, printre care presedintele Traian Basescu si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, au vorbit in ultima vreme de o amanare a intrarii Romaniei la zona euro fata de calendarul actual de aderare, care stabileste adoptarea euro in 2015.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-nu-si-mai-propune-sa-adopte-euro-in-2015-8189243
8189243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.