România, lovită de un ciclon format în Marea Neagră. Ce fenomene extreme va aduce

Postat la 18 iunie 2021 232 afişări

România, lovită de un ciclon format în Marea Neagră. Ce fenomene extreme va aduce

Ciclonul va determina ploi abundente în jumătatea de est a ţării. Meteorologii anunţă că vântul va bate şi cu 90 de kilometri pe oră. Cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…80 l/mp.

Un ciclon format în Marea Neagră va continua să influenţeze vremea din ţara noastră până duminică. Acesta va determina ploi abundente în jumătatea de est a ţării, dar cu precădere în estul Munteniei, sudul Moldovei şi zona montană aferentă, unde cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…80 l/mp.

Robert Manta, corespondent Meteo Aleph News: „Termenul de ciclon este puţin cam dur şi poate crea panică pentru că ne duce cu gândul la cicloni tropicali, la uragane. În zona ţării noastre nu se pune problema de astfel de cicloni, ci de cicloni extratropicali care favorizează formarea unor fenomene normale. Ciclonul nu este decât un mod imaginar de a reprezenta pe hartă presiunea atmosferică. Fără acest ciclon, această formă de presiune atmosferică scăzută, nu putem avea ploi mai intense. Acesta nu loveşte, nu intră şi nu iese, doar ajută la formarea norilor de ploaie. De altfel, singurul risc în aceste zile influenţate de ciclonul extratropical format în Marea Neagră este reprezentat de cantităţile mari de apă, care pot conduce la situaţii de ordin hidrologic, adică inundaţii. Până la începutul săptămânii viitoare nu aşteptăm furtuni puternice, vijelii sau grindină care pot pune în pericol viaţa, dar aşa cum spuneam, putem avea parte de inundaţii.”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciclon,
fenomene,
format

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.