România îşi majorează capitalul deţinut la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Postat la 27 august 2019 60 afişări

România, prin Ministerul Finanţelor Publice, îşi va majora capitalul deţinut la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, urmând să subscie un număr total de 1.344 de acţiuni, în cadrul a două majorări de capital, arată un proiect pus în dezbatere publică de minister.

România îşi majorează capitalul deţinut la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Valoarea majorării generale de capital este de 82.273.070 dolari SUA (682 acţiuni cu o valoare unitară de 120.635 dolari SUA), din care 20% capital subscris şi vărsat, respectiv 16.454.614 dolari SUA. Astfel, valoarea totală a capitalului subscris şi vărsat de România este de 21.246.236,20 dolari SUA.

Subscrierea numărului de acţiuni alocate României prin cele două majorări de capital este favorabilă consolidării poziţiei României în cadrul structurii de acţionariat a Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, puterea de vot a României urmând a se menţine la 0,31%. În aceste condiţii, ţara noastră îşi va păstra puterea de reprezentare în cadrul Constituentei din care face parte, plasându-se astfel pe cea de-a treia poziţie ca putere de vot.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.