Doar in Romania. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost liberat condiţionat cu 2 ani şi jumătate mai devreme pentru că, a lucrat şi întreţinut spaţiile verzi, a măturat aleile şi curtea închisorii

Postat la 10 martie 2020 132 afişări

Doar in Romania. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost liberat condiţionat cu 2 ani şi jumătate mai devreme pentru că, a lucrat şi întreţinut spaţiile verzi, a măturat aleile şi curtea închisorii

 Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost liberat condiţionat din Penitenciarul Baia Mare cu 2 ani şi jumătate mai devreme pentru că, printre altele, a lucrat şi întreţinut spaţiile verzi, a măturat aleile şi curtea închisorii.

Potrivit motivării magistraţilor Judecătoriei Baia Mare, care au admis cererea lui Horea Uioreanu de eliberare condiţionată, transmisă, marţi, coresponentului MEDIAFAX, acesta a fost lucrător şi organizator în cadrul cultelor neoprotestante din incinta penitenciarului, prestând activitate de opt ore în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Încă de la începutul executării pedepsei, petentul a avut un comportament corespunzător normelor carcerale, s-a adaptat la viaţa carcerală, a executat ordinele şi dispoziţiile, nu a iniţiat conflicte cu alte persoane private de libertate, a participat la activităţile lucrative, educaţionale, tematice organizate, a beneficiat de 16 recompense şi nu a fost sancţionat disciplinar. A desfăşurat activităţi lucrative zilnice constând în responsabilităţi de natură religioasă la capela penitenciarului. A fost lucrător şi organizator în cadrul cultelor neoprotestante din incinta penitenciarului, prestând activitate de opt ore în zilele de sâmbătă şi duminică. De asemenea, a lucrat şi întreţinut spatiile verzi, a măturat aleile şi curtea şi a efectuat munci de salubrizare în incinta penitenciarului”, se arată în motivare.

De asemenea, instanţa a reţinut că Horea Uioreanu a susţinut conferinţe, prelegeri, a redactat reviste, a participat la activităţi de grup, concursuri tematice, spectacole şi a condus cercuri de lectură.

„A participat la programe de informare, deţinând funcţii de responsabilitate în cadrul activităţii şi programelor de educaţie precum şi la activităţi artistice. Pe parcursul desfăşurării programelor educative, a avut un comportament corespunzător şi a dat dovadă de interes faţă de tematicile abordate şi a obţinut calificative <foarte bine>. A manifestat interes şi implicare în activităţile desfăşurate în penitenciar cu ocazia diferitelor evenimente”, se mai arată în motivarea Judecătoriei Baia Mare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curte,
spatii,
cluj,
consiliu,
consiliul judetean

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.